Epoxy gieten

Epoxy gieten is niet meer weg te denken bij de interieurtrends van nu. Waarschijnlijk heb je het weleens voorbij zien komen in woonbladen of op televisie. Je ziet het onder andere terugkomen bij glanzende en helder gekleurde salontafels en bij prachtige river tables. Epoxy gieten kun je op verschillende materialen doen, maar je kunt het ook combineren met printen. Dat is wat we bij Printerior doen.

Dit is epoxy

Misschien vraag je je af wat epoxy precies is en of het een optie voor jouw kunstwerk is. Epoxy ontstaat door middel van een proces. Het begint met polymeren dat als een vloeistof wordt geproduceerd. Vervolgens gaat dit over in een vaste vorm. Er zijn twee onderdelen die epoxy gieten mogelijk maken. De eerste is hars, dit is het epoxy gedeelte. Het tweede onderdeel is harder, dit zorgt voor een chemische reactie. Epoxyhars heeft vaak een heldere kleur en je ruikt het niet. Harder heeft juist een donkere kleur en is goed te ruiken. 

Als deze twee onderdelen met elkaar mengen, krijg je een chemische reactie. Dit is waar het proces van epoxy gieten begint. Door de reactie komt er een patroon met mooie verbindingen tevoorschijn. Hars en harder zijn dus de basis voor epoxy gieten. Epoxy zorgt voor glans, maar ook voor een extra diepte effect. Ook maakt het de kleuren van de print extra warm en intens.

Luxe uitstraling? Ga voor epoxy gieten

Door de prachtige glans die met epoxy gieten ontstaat, creëren we onder andere luxe schilderijen. Epoxy gieten is goed mogelijk bij schilderijen, doordat wij de gewenste afbeelding op dibond printen en vervolgens in epoxy gieten. Epoxy gieten is niet alleen mogelijk bij schilderijen, maar ook bij andere objecten. Voor onze printopdrachten maken wij gebruik van onze unieke 2D en 2.5D printtechniek, waardoor we de meest exclusieve en luxe kunstwerken kunnen printen. Als aanvulling bieden wij ook de optie om een reliëf op je kunstwerk te laten printen, als je hier meer over wil weten kun je gerust contact met ons opnemen.

Als je op zoek bent naar een decoratiestuk met een luxe uitstraling, is epoxy gieten een goede keus. In combinatie met het printen kun je zelf volledig bepalen hoe het eruit komt te zien. Dit zijn de afmetingen die wij printen:

  • Een maximale breedte van 308 centimeter
  • Een maximale lengte van 250 centimeter
  • Maximaal 45 millimeter dik

Als je speciale wensen hebt met betrekking tot de maten, kunnen we dit altijd bespreken. 

De keuze voor epoxy

Epoxy gieten brengt een aantal voordelen met zich mee. Je hebt niet alleen een prachtig decoratiestuk met de toevoeging van epoxy, maar je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Eén van de grootste voordelen is dat er voor ieder interieur wel een passend kunstwerk met epoxy te maken is, doordat je zelf de kleuren kunt kiezen. Ook is het toepasbaar op meerdere objecten, zoals op schilderijen, maar ook op bijvoorbeeld tafels of andere meubels. Wil jij ook een glanzende eyecatcher in huis waar niemand omheen kan? Dan is epoxy gieten de juiste keus voor je.

Helemaal hip en trendy

Het is niet voor niets dat je epoxy gieten de laatste tijd veel terugziet in verschillende soorten interieurs. De reden hiervoor is dat je er veel kanten mee op kunt. Je kunt epoxy gieten toepassen voor decoratie in je huis, maar in grote openbare ruimtes zijn kunstwerken met epoxy ook geliefd. De glinstering die ontstaat bij het gieten van epoxy zorgt voor een luxe en chique uitstraling waar je je ogen niet vanaf kunt houden.

Door onze unieke printtechnieken te combineren met epoxy gieten, zijn wij in staat om exclusieve kunstwerken te creëren waar je altijd al van hebt gedroomd. Vind je kunstwerken met epoxy ook fascinerend en wil je er zelf één? Wij helpen je graag met het printen van jouw gewenste afbeeldingen, afgewerkt met de glans van epoxy.

Creatieve prints én epoxy gieten bij Printerior

Als je op zoek bent naar een professional op het gebied van epoxy gieten, zit je bij ons goed. Wij gaan vakkundig te werk en streven ernaar om een volledig om maat gemaakt kunstwerk te leveren. Wat je ook wil, vraag het ons en we printen je kunstwerk en bewerken het met epoxy. Heb je al een ontwerp in gedachten, of wil je graag met Printerior in gesprek over de mogelijkheden? Niets is te gek. Voor meer inspiratie kun je onze art collection bekijken, maar je kunt natuurlijk ook zelf een ontwerp aanleveren waar je graag epoxy op terugziet. Naast epoxy gieten, houden wij ons bezig met meer creatieve printopdrachten, zoals:

Ben je enthousiast geworden over epoxy gieten en wil je meer weten? Neem dan telefonisch contact met ons op, stuur een bericht of doe een aanvraag en we zijn je graag van dienst.

 

Jouw idee omzetten naar een nieuw gevoel?

Neem contact op