Fotokunst op plexiglas

Fotokunst op plexiglas is een vorm van kunst die je steeds vaker voorbij ziet komen. Dit decoratiestuk is ideaal om een ruimte op te vullen en te laten opvallen. Plexiglas zorgt voor een luxe uitstraling en lijkt veel op echt glas. In situaties waarbij de kans op het breken van glas groot is, is plexiglas handiger doordat het licht van gewicht is en het geen scherven veroorzaakt. Door het lichte gewicht is het ook nog eens gemakkelijk op te hangen. Stel je voor, jouw mooiste foto’s geprint als fotokunst op plexiglas. 

Wat kun je met fotokunst op plexiglas?

Als je op zoek bent naar een uniek decoratiestuk, dan is fotokunst op plexiglas een goed idee. Plexiglas wordt ook wel gezien als de vervanger van glas. Het is stevig en er is geen kans op glasscherven, doordat er alleen een breuk ontstaat als het breekt. Dit is ideaal in situaties waarbij glasscherven absoluut ongewenst zijn. Ten opzichte van echt glas, brengt fotokunst op plexiglas de volgende voordelen met zich mee:

  • Zeer licht in gewicht
  • Tot wel 25 keer sterker en de helft lichter dan glas
  • Het kan tegen UV-straling en is weerbestendig
  • Te vervormen bij warmte
  • Goed te verlijmen
  • Een hoge stijfheid
  • Zeer bestendig tegen beschadigingen

Dit zijn slechts enkele voordelen die fotokunst op plexiglas met zich meebrengt. Hoewel glass art ook prachtig is, is dit niet altijd geschikt voor iedere situatie of locatie. Als fotokunst op een plek komt waar een verhoogde kans op beschadiging of omstoten is, raden we aan om het te laten printen op plexiglas.

Een echte eyecatcher in je interieur

Prachtige foto’s op fotokunst zie je in steeds meer interieurs terugkomen. Zowel op glas, hout, dibond, kunststof en dus ook op plexiglas. Fotokunst op plexiglas zie je zowel binnen als buiten in de meest creatieve vormen. Het is echt een eyecatcher voor in je interieur en een mooie toevoeging aan je decoratie. Of je fotokunst op plexiglas nu in je woonkamer, slaapkamer, in de hal, in de keuken of juist op een openbare locatie toepast, het kan allemaal. Fotokunst op plexiglas past goed in een klassiek interieur, maar ook in een modern interieur. 

Naar wat voor fotokunst op plexiglas je ook op zoek bent, wij printen het. Je kunt uit verschillende afbeeldingen uit onze art collection kiezen, of zelf een ontwerp aanleveren. De mogelijkheden zijn eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dieren of landschap als thema, of juist voor abstracte vormen met een moderne uitstraling. Met onze 2D en 2.5D printtechniek zorgen wij voor stralende fotokunst op plexiglas. 

Reliëf toevoegen aan je kunstwerk

Dankzij de 2D en 2.5D printtechniek die wij gebruiken is het mogelijk om fotokunst op plexiglas met reliëf te printen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar diepte in je fotokunst? Dan helpt een reliëf hierbij. Hiermee voel je letterlijk de diepte in je fotokunst op plexiglas, waardoor de kunst nóg dichterbij voelt. Ben je benieuwd hoe dit voor jouw fotokunst op plexiglas uitpakt? Neem dan gerust contact met ons op en we kijken naar de mogelijkheden, die zijn namelijk eindeloos. Met onze printer kunnen wij alle gewenste kleuren en patronen printen.

Met onze speciale printtechnieken wordt fotokunst op plexiglas levensecht en is er wat ons betreft geen limiet meer aan creativiteit. Doordat je zelf kunt samenstellen wat je graag terugziet in je fotokunst op plexiglas, wordt het decoratiestuk persoonlijk en echt van jou. Je hebt een uniek decoratiestuk in huis. Natuurlijk is het ook mogelijk om fotokunst uit onze art collection te printen en deze te finetunen door er je eigen draai aan te geven.  

Printerior print fotokunst op plexiglas

Ben je op zoek naar iemand die jouw fotokunst op plexiglas kan printen? Dan ben je bij Printerior aan het juiste adres. Wij houden van creativiteit en gaan graag aan de slag met het printen van nieuwe kunstobjecten. Iedere printopdracht is uniek, doordat er ontzettend veel opties zijn om toe te voegen. 

De printer die jouw kunst print, werkt met UV-hardende inkt en UV-ledlampen. Daarnaast kunnen wij printen tot een maximale grootte van 308 centimeter breed, 250 centimeter lang en 45 millimeter dikte. Als je fotokunst op plexiglas wil uitbreiden met een bepaald reliëf om het kunstwerk nog meer eigen te maken, kan dat natuurlijk ook. Niets is te gek bij Printerior. 

Ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is met fotokunst op plexiglas? Dan kun je gerust contact met ons opnemen en wij vertellen je er alles over. Bij Printerior denken we graag met je mee en worden we enthousiast van nieuwe en creatieve printopdrachten. Je kunt ons telefonisch bereiken, een bericht sturen of gelijk een aanvraag doen als je al weet wat je wil.

Jouw idee omzetten naar een nieuw gevoel?

Neem contact op